Van Kempen Reizen

Reistips voor een vakantie met fotocamera in Montenegro

Heb jij een vakantie geboekt? Foto’s zijn vaak de mooiste souvenirs van je reis. Maar soms kan het mislopen, de belichting is bijvoorbeeld niet goed, of het lukt je maar niet om een bepaalde sfeer te creëren. Dat is natuurlijk jammer van jouw geboekte vakantie. Je wilt wel mooie plaatjes schieten waardoor je reis onvergetelijk wordt. In deze blog vind je enkele tips om je op weg te helpen om een vakantie naar Montenegro goed vast te leggen met je fototoestel. 

Ga van het gebaande pad af in het mooie Montenegro
Een reis naar Montenegro is prachtig. Neem een aantal foto’s van je onderwerp vanuit klassieke standpunten. Maar laat het hier niet bij, verander van positie en perspectief. Je hebt al een foto van het onderwerp zoals de meeste toeristen er één hebben. Maar de kunst is, een foto te maken die een apart beeld schetst van een plaats die al door duizenden mensen is gezien en gefotografeerd.

Focus op de details
Laat de plaatselijke bewoners van Montenegro zien: meestal doe je hard je best om geen mensen in beeld te hebben, maar je kan net sfeer creëren door de lokale bevolking te fotograferen. Besteed aandacht aan de compositie: plaats je onderwerp niet altijd centraal in het fotokader, plaats je onderwerp ook op 1/3e of 2/3e van het kader. Je kunt dit combineren met een bepaalde bezienswaardigheid in Montenegro zoals;

  • Baai van Kotor
  • Nationale Park Durmitor
  • Budva & Cetinje
  • Nationale park Skadarsko Jezero
  • Nationaal Park Biogradska Gora
  • Het Ostrog Klooster

Het technische aspect
Heb je net een nieuw fototoestel aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je het uitgebreid test vooraleer je op reis vertrekt. Weet wat je wel en niet kan. Vergeet je handleiding niet mee te nemen op reis, zo kan je altijd nog even checken hoe je een bepaalde instelling kan veranderen. De kwaliteit van een foto is erg belangrijk, zeker als je achteraf nog iets leuks met je foto wil doen. Je fototoestel instellen op een lage resolutie is dus geen goed idee. Je kan dan misschien meer foto’s trekken, maar die prachtfoto blijkt uitvergroot toch niet meer zo prachtig te zijn. Voorzie een extra geheugenkaartje, zo kan je veel foto’s trekken en zijn je foto’s allemaal even kwalitatief. Het zou jammer zijn, moest je op het einde van je reis foto’s moeten verwijderen omdat er geen nieuwe meer bij kunnen.

Belichting voor foto’s op je vakantiebestemming
Midden op de dag staat de zon op zijn hoogste punt, dit zorgt ervoor dat er weinig schaduw op je onderwerp valt. Soms wordt je foto hierdoor vrij vlak en saai. Contrasten kan je het beste creëren door je foto te trekken tijdens het ‘gouden uur’, het uur nadat de zon opkomt of het uur vooraleer de zon ondergaat. Fotografeer je mensen, dan sta je best niet rechtstreeks met je rug naar de zon. Foto’s met dichtgeknepen ogen kunnen wel eens grappig zijn, maar je wilt toch voorkomen dat je hele reeks foto’s zo zal zijn. De belangrijkste tip is toch misschien deze: vergeet niet te genieten van je reis en beleef ze niet enkel van achter de lens van je fototoestel.

Bron: reistips van vliegvakantievergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *