Van Kempen Reizen

Met de boot naar de Wadden!

Met de boot naar de Wadden!

Heeft u altijd al gedroomd over een verre reis naar het buitenland op een prachtig cruiseschip voorzien van alle gemakken die u kunt wensen? Wij wel! Alleen hield 1 ding ons tegen: de kosten! Het maken van een cruise is niet voor veel mensen weggelegd. Toch moeten we leren om de kleinere dingen in het leven te waarderen. Zo kunt u prima op vakantie in eigen land voor een fractie van de prijs. Er zijn veel mensen die op vakantie gaan naar het buitenland maar de mooiste plekjes in eigen land nooit hebben bekeken. Zonde!

De Waddeneilanden

Een voorbeeld van een vakantie in eigen land is een vakantie naar onze eigen Waddeneilanden. De Waddeneilanden vindt u vanaf Noord-Holland tot aan de Duitse grens, net boven de provincie Groningen. De grootste eilanden zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, te onthouden aan het ezelsbruggetje TVTAS. In totaal wonen er circa 81 duizend mensen op de Nederlandse Waddeneilanden. Het grootste eiland is Texel, met 21 duizend inwoners.

De reis ernaartoe

Zoals u wellicht verwacht van een (Wadden)eiland is dat het niet per auto bereikbaar is. De eilanden zijn uitsluitend bereikbaar per (veer)boot.

Wanneer u per boot naar Texel wilt reizen kan dit vanaf de veerhaven in Den Helder. De totale afstand tussen Den Helder en Texel is slechts 4,2 kilometer. De totale reistijd is slechts 20 minuten.

De kosten van de overtocht vallen mee, vooral wanneer u zonder auto reist en dus per voet of per (brom)fiets te boot betreed. Om u een indicatie te geven: een retourticket voor voetgangers kost slechts € 2,50,- per persoon. Wenst u niet op vakantie te gaan naar Texel?  Het is ook mogelijk om enkel de overtocht te maken en de volgende boot retour te nemen.

Op BootTexel.nl vindt u handige informatie over de overtocht naar Texel per boot. U vindt er onder andere informatie over het eiland, uitgebreide vertrektijden & tarieven en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *