Van Kempen Reizen

Goed voorbereid op vakantie naar Turkije

Het is alweer bijna zomervakantie en dat betekent maar één ding: koffers pakken en gaan! Heerlijk met het gezin op vakantie naar Turkije om weer even helemaal op te laden, zodat jij daarna weer fris en fruitig aan de slag kunt gaan. Maar hoe bereid je je het beste voor? Wij geven je een aantal tips.

Een reisvisum aanvragen

Je komt Turkije niet in zonder visum. Zorg dus dat je je Turkije visum op tijd aanvraagt. Je kan dat bij de ambassade doen, maar het kan ook online aangevraagd worden. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Zorg wel dat het visum nog geldig is zodra je weer terug naar huis wilt. Een goede voorbereiding is echt het halve werk.

De munteenheid in Turkije

In Turkije maken ze gebruik van de Turkse Lira. Eén Turkse Lira is omgerekend ongeveer 15 cent zonder de extra kosten voor het wisselen van valuta. 50 Turkse Lira staat gelijk aan ongeveer acht euro. Verkopers kunnen echter precies zien wie toeristen zijn en wie echt uit Turkije komen en verhogen hun prijzen vaak voor toeristen. Onderhandelen is dus een must.

Doordat er jaarlijks zoveel toeristen naar Turkije komen, wordt ook de euro op veel plaatsen geaccepteerd. Zorg echter wel dat je altijd wat Turkse Lira’s bij hebt, in geval van nood. Je weet maar nooit.

Wat wil je ondernemen?

Heb je een all inclusive hotel geboekt waarbij je volledig in de watten gelegd wordt? Dan is het niet nodig om vooraf een planning te maken. Kies jij liever voor een hotel waarbij je zelf lekker op pad kan gaan? Dan is het aan te raden om te kijken welke activiteiten je wilt ondernemen. Wil je naar de Blauwe Moskee, naar een traditionele Hammam of staat het bezoeken van bazaar hoog op je lijstje? Maak een lijstje en voeg desnoods toe hoe je er kan komen. Dit bespaart je een hoop tijd.

Medicijnentas mee

Mocht je het nog niet weten: het wordt geadviseerd om het water uit de kraan in Turkije niet te drinken. Het kraanwater wordt hier niet voldoende gefilterd zoals in Nederland en daar kan je flink ziek van worden. Diarreeremmers, ibuprofen, paracetamol.. Ze zijn niet overbodig tijdens je trip. Het kraanwater kan je overigens wel gebruiken om je mond te spoelen na het tandenpoetsen. Als je het maar uitspuugt. 

Let je er ook op dat het kraanwater ook in andere dingen wordt verwerkt? Denk aan ijsblokjes en ijs van een ijssalon. Heb je een gevoelige maag? Laat de ijsblokjes en ijsjes maar even achterwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *