Van Kempen Reizen

Een culturele reis naar de Filipijnen

Genieten van gamba, de witte stranden en cultuur onder de zon? Dat is mogelijk in de Filipijnen. In deze reisblog onderzoek ik de mogelijkheden naar deze zeer populaire vakantiebestemming. 

Het land met 7641 eilanden

De Filipijnen, officieel de Republiek der Filipijnen bevindt zich in Zuidoost-Azië. Het land kent Filipijns en Engels als officiële talen en er wordt betaald met Filipijnse peso. 1 euro is ongeveer 56 Filipijnse Peso. Het land ligt ten oosten van Vietnam en grenst aan Maleisië in het noord-oosten.  De Filipijnen heeft ongeveer 101 miljoen inwoners met een totale oppervlakte van 300.000 km². Daarnaast staat het land bekend om haar 7641 eilanden.

Vliegen naar de Filipijnen

Via verschillende vlucht vergelijkers kunt u goedkope tickets vinden. Ik adviseer om rond januari en februari te boeken, omdat u dan optimaal kan genieten omdat de temperaturen dan nog hoog zijn.  U kunt vanaf Amsterdam voor €528,- vliegen met een tussenstop als je 23 januari tot 27 januari van plan bent om te verblijven. De vlucht duurt ongeveer 16 uurtjes en dit hangt per route af.

Verblijf en cultuur snuiven

De Filipijnen beschouwen toeristen als bevoorrechte mensen. Dit komt doordat het niet gewoonlijk is dat iemand zoveel geld uitgeeft om te reizen. De bevolking is een ware mix van verschillende culturen. Religie is een gevoelig onderwerp in de Filipijnen. De belangrijkste religie is het rooms-katholicisme met maar liefst 83 procent van de bevolking. De tweede grootste religie is de islam, met 5% van de bevolking. Daarnaast zijn er boeddhisten en aanhangers van het animisme.

Boracay: multiplatform

Boracay is een klein eiland. Door te veel witte stranden op het eiland is Boracay een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de Filipijnen. Het eiland kent casino’s, festivals en andere activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om te cliff jumpen en verschillende watersporten te volgen.

Vond u dit artikel avontuurlijk en uitdagend? Dan adviseren we om de blogartikelen van avonturen.nl te bekijken voor  soortgelijke artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *