Van Kempen Reizen

De mythes en geheimen van Praag, Tsjechië.

Het magische Tsjechië met als eyecatcher de oude en cultureel hoogstaande hoofdstad Praag is al een sprookje op zich, maar door deze oudheid van de stad gaan er ook vele duizend jaar oude mythes rond. Bent u van plan binnenkort een bezoek te brengen aan deze magische stad? Wij vertellen je alvast een aantal weetjes en geheimen over de mooiste stad van Europa. 

Hoe komt Praag aan zijn naam? 

De grootste waarschijnlijkheid over de afkomst van de naam Praag is van het Tsjechische woord Práh of ook wel Praha, wat ‘dorpel’ betekent. Deze naam zou ontstaan zijn door de vele dorpels in de Moldau rivier, die zorgden voor veel geluiden veroorzaakt door de watervallen. Al zijn ook hier al vele verschillende mythes over te vinden. 

Het Fausthaus

Een van de meest bekende legendes van Praag gaat over Faust, een legendarisch figuur. Faust zou zijn ziel aan de duivel hebben verkocht, in ruil voor het meeste plezier en al de kennis van de hele wereld, voor 2 jaar lang. Het legende gaat dat Faust na deze 2 jaar is meegenomen door de duivel, door het dak van zijn huis heen. Tot op de dag van vandaag zijn deze sporen nog steeds in en op het huis, Fausthaus, van Faust te vinden, welke zich bevindt op het Karelplein. Ga eens langs voor een tour en krijg meer te horen over deze hystorische legende. 

Horymír

Horymír, een hystorische Slavische prins uit de wereld van de Goden. Als wraak op zijn koning, die enkele levens had ontnomen, werd Horymír zelf tot dood veroordeeld naar aanleiding van het plegen van enkele moorden. De laatste wens van de veroordeelde Prins was om nog een laatste rit te maken op zijn altijd zo vertrouwde paard. Nog voordat hij deze rit kon maken, maakten zijn paard een einde aan Horymír’s leven. Hij sprong over de rotsen naar de stad Vyšehradě en heeft op deze manier zijn meester ‘gered’ van de tot dood veroordeling. Zijn paard is begraven in de stad Neumětely, waar je tot op de dag van vandaag nog steeds zijn graf kunt bezoeken.  

Bent u opzoek naar een Camping Tsjechië? Bekijk dan eens de camping Camping 2000 in de Noord-Bohemen. Deze kindvriendelijke Nederlandse bevindt zich in de Noord Bohemen, vlak gelegen bij Praag, met vele mogelijkheden van de standaard camping,- tot aan luxe verblijf. 
Bron: Camping Tsjechië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *