Van Kempen Reizen

Bootpech op uw vaarvakantie?

Wanneer je aan het genieten ben van je welverdiende zomervakantie op de boot wil je natuurlijk alles behalve problemen op het water. We zien vaak dat mensen niet goed voorbereid zijn op de mogelijke ongevallen op het water. Wat moeten we zelf eigenlijk doen? Wie kan ons helpen? In dit artikel vertel ik jou wat je moet doen bij bootpech.

Wie kan mij helpen?

Sommige kleine probleempjes kan je misschien zelf op lossen, maar dit is lang niet altijd het geval. Wanneer je weinig verstand hebt van de boot, probeer het dan niet zelf op te lossen. Je kan ervoor kiezen om je door een andere boot te laten slapen naar een veilige plek om daar naar de problemen te kijken, maar je kan er ook voor kiezen om de reddingsdiensten in te schakelen. 

Waarom de reddingsdienst inschakelen?

Eigenlijk kan je bij elk ongeval op het water de reddingsdienst inschakelen. De reddingdienst probeert zo snel mogelijk bij jou te zijn en meestal lukt dit binnen een kwartiertje. Ze kunnen een storende motor of stroef ter plekke repareren, maar ze kunnen ook de boot slepen om de problemen op een andere locatie op te lossen.

Kort gezegd, bij bootpech op vakantie, probeer er eerst zelf naar te kijken en als je er niet uit komt zo snel mogelijk de reddingsdienst in de schakelen. Vaak zijn er voor jou persoonlijk geen kosten aan verbonden en bedekt de verzekering de schade. Sla dus voor jouw vakantie begint nog het nummer van de reddingsdienst op en kom niet voor nare verrassingen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *