Van Kempen Reizen

5 bezienswaardigheden aan de Costa Brava

De Costa Brava is een van populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Ieder jaar komen miljoenen mensen, uit zowel binnen- als buitenland, hier graag om te genieten van alles wat de Spaanse kuststreek te bieden heeft. In dit artikel de 5 bezienswaardigheden aan de Costa Brava die u niet mag missen!

Calella de Palafrugell

Een bijzondere badplaats is de van Calella de Palafrugell in de regio Bajo Ampurdián. De blauwe kleur van het water geeft een herkenbaar maar tegelijkertijd prachtig gezicht. Het azuurblauwe meer van Calella de Palafrugell is tevens een leefomgeving voor veel otters, konijnen, hazen, eekhoorns, muizen, vleermuizen en een aantal kleine roofdieren. Aan te raden is het maken van een wandel- of fietstocht langs beide meren! Op meerdere plekken rondom het park kunt u fietsen huren. Het is ook mogelijk een fietstocht te maken met een gids die u alles vertelt over de zoutmeren.

De rotsige kustlijn van Montsec canyon

Stap in de auto en rijdt een dagje langs de rotsige kustlijn van Catalonië. Langs dit deel van de Costa Brava stikt het van de prachtige baaitjes met helder blauw water. Op de route liggen veel uitkijkpunten die het stoppen waard zijn. Daarnaast komt u onderweg genoeg restaurantjes voor een pan Paella of lekkere tapas tegen.

‘Platja de S’Abanell’ in Blanes

Mis tijdens een stedentripje naar Blanes de badplaats Platja de S’Abanell, zeker niet! Deze authentieke Spaanse kunst is van oudsher het centrum van Blanes. Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan. Waslijnen boven de smalle straatjes, witte huisjes waar de bewoners in plastic stoeltjes voor hun huizen zitten en trappetjes die u langs sprookjesachtige taferelen leiden zijn hier geen uitzondering. De wijk ligt op een helling en is autovrij op zondag. Vergeet uw fotocamera niet wanneer u een bezoekje brengt aan ‘Platja de S’Abanell’!

Een duik in de blauwe zee aan de Costa Brava

Met 200 km kustlijn heeft de Costa Brava genoeg mooie strandjes om verkoeling te zoeken op hete zomerdagen. De stranden staan bekend om hun vele voorzieningen en helder blauwe water. De stranden bij Sant Pol de Mar en Blanes hebben bijvoorbeeld veel voorzieningen en zijn breed waardoor ze erg geliefd zijn bij gezinnen. Op zoek naar een rustigere en pittoreske baai? De stranden Sa Caleta bij Lloret de Mar en Cala Giverola bij Tossa de Mar zijn aanraders! Met hun rustige ligging en kristalhelder water bieden zij een garantie op een prachtige stranddag.

El Castell de Guadalest

Op een half uurtje rijden van Benidorm ligt op een rotspartij het dorpje Guadalest met haar ‘hangende kasteel’. Dit eeuwenoude kasteel is heeft een belangrijke rol gespeeld in de verdediging van de Moren tegen de Spanjaarden. In het plaatsje Guadalest zijn een aantal musea te vinden die u meer vertellen over de geschiedenis van Guadalest en het kasteel. De architectuur van het dorpje is zo bijzonder omdat het dorpje geïntegreerd is in de rotspartij waar het op gebouwd is. Vergeet daarnaast niet het sfeervolle marktje in het centrum te bezoeken en te genieten van het uitzicht vanaf de rots. Let wel op: Al wandelend door het dorpje moeten wel veel hoogtes worden overbrugd. Een bezoekje is dan ook niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn!

Bron: https://www.vakantiemalaga.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *